Handige tips en nuttige informatie over het land Cyprus

Cyprus:
Algemene informatie
Engelsen
Eten en drinken
Foto's
Geschiedenis
Kaart
Klimaat & reisseizoen
Noord-Cyprus
Uitgaansleven
Weer
Plaatsen op Cyprus:
Ayia Napa
Larnaca
Limassol
Nicosia
Paphos (Pafos)
Troodos gebergte
Vakantie:
Luchthavens
Op vakantie naar Cyprus?
Reisinformatie
Zien & doen
Meer informatie over Cyprus:
Sites over Cyprus


 

ONZE CYPRUS TIPS:
De meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Cyprus vind je in een handig overzicht: de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus

Beste reisperiode voor Cyprus? Op de website zonkalender.nl kun je per maand zien hoe geschikt Cyprus is voor een zonvakantie.
bekijk de Cyprus zonkalender


Plaatsen op Cyprus: Larnaca

De plaats Larnaca (Larnaka) is de derde stad van de Republiek Cyprus. De meeste toeristen komen op de nabijgelegen luchthaven het land binnen.

De strandpromenade van Larnaca is de grote trekpleister van de stad. Hier vind je de terrasjes van restaurants, bars en fastfoodketens. Als je hier een hotelkamer of appartement met zeezicht hebt geniet je van een geweldig uitzicht over de promenade en het redelijk brede zandstrand van Larnaca.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Agia Napa is deze plaats niet opgezet voor toeristen, maar is het een stad met een historie die bijna 3000 jaar terug gaat.
Voorheen heette de stad Kition en Citium en heeft het meerdere bezetters gekend. Thans is de stad naast een redelijk belangrijke toeristische plaats ook de tweede haven van Cyprus en woonplaats voor velen die Noord-Cyprus ontvlucht zijn.

   

 

Het strand van Larnaca is een zandstrand met donkergeel zand en loopt  geleidelijk af in zee. Op het strand zijn volop mogelijkheden om strandbedjes en parasols te huren.
Als je van buiten Larnaca komt en hier naar het strand wil gaan moet zeker in het hoogseizoen er rekening mee houden dat het niet gemakkelijk is om parkeerplek te vinden. Er zijn redelijk wat plaatsen waar wel geparkeerd kan worden maar het niet mag. In hoeverre dat tot boetes leidt heb ik zelf gelukkig niet ervaren.

Of Larnaca een aanrader is voor een vakantie is afhankelijk van de wensen van de toerist. Voor wie niet meer wil dan een leuk hotel met mooi uitzicht, het strand recht voor de deur en wat leuke terrasjes dan biedt Larnaca voldoende. Wie echter volop wil stappen kan beter naar Ayia Napa gaan terwijl Paphos wat romatischer is dan Larnaca.
Grote pluspunten van Larnaca ten opzichte van die 2 plaatsen zijn de centrale ligging ten opzichte van bezienswaardigheden en de korte reistijd naar het vliegveld (5 tot 10 minuten).

Meer over Larnaca lees je op www.steden.net/cyprus/larnaca


 

Cyprus...  land van zon en Afrodite