Handige tips en nuttige informatie over het land Cyprus

Cyprus:
Algemene informatie
Engelsen
Eten en drinken
Foto's
Geschiedenis
Kaart
Klimaat & reisseizoen
Noord-Cyprus
Uitgaansleven
Weer
Plaatsen op Cyprus:
Ayia Napa
Larnaca
Limassol
Nicosia
Paphos (Pafos)
Troodos gebergte
Vakantie:
Luchthavens
Op vakantie naar Cyprus?
Reisinformatie
Zien & doen
Meer informatie over Cyprus:
Sites over Cyprus


 

ONZE CYPRUS TIPS:
De meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Cyprus vind je in een handig overzicht: de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus

Beste reisperiode voor Cyprus? Op de website zonkalender.nl kun je per maand zien hoe geschikt Cyprus is voor een zonvakantie.
bekijk de Cyprus zonkalender


Plaatsen op Cyprus: Nicosia

De plaats Nicosia is de hoofdstad van Cyprus. Nicosia is één van de laatste verdeelde hoofdsteden ter wereld als gevolg van de spliting tussen de Republiek Cyprus en de Turkse Republiek Noord Cyprus.
Door de stad loopt een V.N. bufferzone die meestal aangeduid wordt met de "green line", de groene lijn. In het cenbtrum van de stad is er één doorgang tussen het Turkse en het Griekse deel van de stad en die ligt in Ledra Street. Sinds april 2008 is deze straat geopend als aanzet naar een beter verhouding tussen Noord- en Zuid-Cyprus.

Turkse invloeden zijn zeer duidelijk aanwezig in het "Griekse" gedeelte van de stad. Zo vind je hier de Omerye Haman en de Omeriye Moskee, de enige moskee in het zuidelijk deel van de stad waar nog actief het moslimgeloof beleid wordt.

Wie Nicosia bezoekt zal de stad niet direct betoverend mooi vinden. Daarvoor zijn er teveel flatgebouwen van 4 tot 10 verdiepingen hoog te vinden in de stad en is het in eerste instantie zoeken naar mooie plekjes in de stad. Als je echter je best een beetje doet zie je dat ook Nicosia zijn charmes heeft.
Zo kent de stad meerdere musea en kerken die de moeite waard zijn. Het Cyprus-museum is daarvan de meest interessante omdat hier de mooiste oudheidkundige voorwerpen te zien zijn die op Cyprus gevonden zijn. In het Iconen-museum vind je meer dan honderd Cypriotische iconen. Dit museum bevindt zich aan Arch-bishop Kiprionos Square.

Het beste hotel van de stad is zonder enige twijfel het Hilton dat net buiten het oude centrum bevindt. Dit vijfsterrenhotel is erg populair bij zakenreizigers die Nicosia aandoen maar ook zeker de beste keuze voor toeristen die in deze stad willen overnachten.

Foto overgenomen van Wikipedia onder de GNU-licentie.

Meer over Nicosia lees je op www.steden.net/cyprus/nicosia


 

Cyprus...  land van zon en Afrodite