Handige tips en nuttige informatie over het land Cyprus

Cyprus:
Algemene informatie
Engelsen
Eten en drinken
Foto's
Geschiedenis
Kaart
Klimaat & reisseizoen
Noord-Cyprus
Uitgaansleven
Weer
Plaatsen op Cyprus:
Ayia Napa
Larnaca
Limassol
Nicosia
Paphos (Pafos)
Troodos gebergte
Vakantie:
Luchthavens
Op vakantie naar Cyprus?
Reisinformatie
Zien & doen
Meer informatie over Cyprus:
Sites over Cyprus


 

ONZE CYPRUS TIPS:
De meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Cyprus vind je in een handig overzicht: de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus

Beste reisperiode voor Cyprus? Op de website zonkalender.nl kun je per maand zien hoe geschikt Cyprus is voor een zonvakantie.
bekijk de Cyprus zonkalender


Cyprus: uitgaansleven

Cyprus is een hele leuke bestemming om uit te gaan, omdat het aanbod van uitgaansgelegenheden zeer divers is en ook per plaats er grote verschillen zijn. Hier proberen we een goed beeld te scheppen van wat je op het gebied van uitgaan mag verwachten.

Ayia Napa
Toeristenplaats Ayia Napa heeft de afgelopen jaren faan opgebouwd als goede plaats om uit te gaan. Velen noemden de plaats zelfs het tweede Ibiza. Door de reputatie die het eind jaren '90 kreeg schoten de prijzen ook flink omhoog en dat heeft de status van "Napa" als topbestemming om uit te gaan duidelijk aangetast. Zo duurt het clubseizoen nog maar van juni tot en met september waar het vroeger liep van april tot en met november.
Ook het aantal grote feesten en top acts is aanzienlijk minder geworden. Het lijkt erop dat net als bijvoorbeeld Salou in Spanje en Playa de las Americas op Tenerife men zich inmiddels meer richt op gezinnen met kinderen dan op feestende jongeren die zich tot diep in de nacht in het uitgaansleven storten.
De plekken waar je moet zijn in Ayia Napa zijn Agias Mavris Street en The Square. Reken als entreegeld bij de clubs op 5 tot 20 euro per persoon.

Limassol
Waar toeristenplaats Ayia Napa het vooral moet hebben van clubs, is het uitgaansleven in Limassol zeer divers en liggen de locaties soms ver uit elkaar.
De meeste uitgaansgelegenheden voor toeristen liggen in de toeristenzone nabij het Apolonia Beach hotel. Hier vind je een aantal discotheken, stripteasebars, restaurants, barretjes en een heuse barstraat waar vrijwel alleen maar Engelse toeristen zich onder het genot van keiharde muziek volgieten met pints en shots. Dieptepunt hier vormen de karaokebars waar dronken Engelsen in onverstaanbaar Engels meelallen op de muziek.
Erg populair is de bar Rumours, waar de muziek over het algemeen goed (vooral R&B en hiphop) is en de drank voor Cypriotische begrippen betaalbaar is. Iets verderop gelegen vind je de ijssalon van Hašgen Dasz. 's Avonds wordt hier echter meer gedronken dan ijs gegeten en moet je vaak in de rij wachten voor een plekje op het toch grote terras.
In dezelfde zone ligt ook club The Basement, die al jarenlang succesvol draait in Limassol. Vooral tijdens de zomermaanden is er een gezellige drukte van vooral jonger publiek.
De Cyprioten zelf zijn vooral te vindne in de bars en op de terrasjes in het centrum zelf, vooral in de Kanika buurt. Wil je mooie mensen zien en zelf gezien worden dan kun je hier beter terecht dan in de toeristenzone.

Nicosia
De hoofdstad Nicosia is gezegend met de aanwezigheid van ongeveer 10 goed lopende clubs. Vooral tijdens het weekeinde is het erg druk tijdens het uitgaansleven in Nicosia. De clubs beginnen rond middernacht vol te stromen waarna ze tot 3 uur 's nachts doorgaan. Stappen in Nicosia is niet goedkoop, zeker niet als je van sterke drank houdt.
In tegenstelling tot de toeristenplaatsen zie je hier ook veel lokaal publiek in de clubs.

Paphos
De meeste clubs in Paphos gaan pas na middernacht open en zijn over het algemeen goed te noemen. Opvallend is dat er hier duidelijk verschil is tussen de clubs die zich op toeristen oriŽnteren en de z.g. Griekse clubs waar vooral lokale Grieks-Cyprioten komen. Erg gezellig voor wie een discotheek niet hoeft zijn de terrasjes in de haven van Paphos. 's Avonds zijn ze nog een stuk sfeervoller dan overdag.

Meer info?
Clubs en bars op Cyprus zijn te vinden op Cyprus.startpagina.nl
 

Cyprus...  land van zon en Afrodite