Sluiten

All inclusive op Cyprus

Ga je op vakantie naar Cyprus? De kans is dan vrij groot dat je voor een all inclusive vakantie kiest. De populariteit van all inclusive op Cyprus is enorm. Volgens de statistieken viert ongeveer 70 procent van alle toeristen op Cyprus een all inclusive vakantie. Dat is op basis van alle internationale toeristen op Cyprus. Onder Nederlandse toeristen bedraagt het aandeel all inclusive vakanties ongeveer 40 procent. Dit percentage is de afgelopen jaren stijgende.

Onder de Nederlandse reisorganisaties ligt het aandeel van de all inclusive vakanties hoger. Op basis van de bij ons beschikbare recente cijfers zie je dat all inclusive populair is bij de pakketreizen die naar Cyprus geboekt worden:

In 2023 was 75% van de TUI-vakanties naar Cyprus een all inclusive vakantie.
In 2023 was 68% van de Corendon-vakanties naar Cyprus all inclusive vakantie.
In 2023 was 72% van de Sunweb-vakanties naar Cyprus all inclusive vakantie.

Op jaarbasis vieren er ongeveer tweehonderdduizend Nederlanders een vakantie op Cyprus. Als je het all inclusive aandeel van veertig procent aanhoudt, dan kom je op ongeveer 80.000 gasten uit die van een all inclusive verzorging op Cyprus genieten.

Meer dan tweehonderd all inclusive resorts op Cyprus

Het all inclusive toerisme is op Cyprus geïntroduceerd als antwoord op het succes dat all inclusive vakanties in Turkije, Griekenland en Spanje hadden. De concurrentie van die bestemmingen zorgde ervoor dat Cyprus niet achter kon blijven. De vraag was er al, het aanbod op Cyprus begon in de jaren ’80. De eerste all inclusive resorts werden geopend in de populaire badplaatsen Paphos en Ayia Napa.

De introductie van all inclusive was een duidelijk succes voor Cyprus. Vooral toeristen uit Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Rusland en Scandinavië omarmden deze voor Cyprus nieuwe vorm van toerisme. Het succes leidde tot een verdere toename van het aantal toeristen en droeg bij aan de ontwikkeling van de toeristische sector op het eiland. Inmiddels bieden meer dan 200 resorts en hotels vakanties op basis van all inclusive verzorging aan.

Waarom all inclusive vakantie vieren op Cyprus?

all inclusive op Cyprus

Er zijn verschillende redenen om een all inclusive op Cyprus te vieren. Meestal zijn het gemak en het beheersbaar houden van het vakantiebudget de belangrijkste motivaties om een all inclusive vakantie naar Cyprus te boeken. Met all inclusive hoef je je geen zorgen te maken over de kosten voor eten, drinken en snacks. Bij een volledig all inclusive arrangement zijn alle maaltijden, drankjes en snacks inbegrepen. Het is een goed concept voor gezinnen met kinderen en mensen die gewoon willen relaxen tijdens hun vakantie, zonder je zorgen te hoeven maken om de eindrekening bij het uitchecken aan het eind van de vakantie.

Sommige vakantiegangers kiezen bewust voor een all inclusive hotel, anderen boeken een all inclusive vakantie omdat het als dusdanig aangeboden wordt bij een hotel dat ze op basis van andere criteria uitgekozen hebben. Er zijn toeristen waarbij all inclusive de standaardkeuze is als ze een vakantie willen boeken. Sommigen gaan zelfs zo ver om te zeggen dat ze verliefd zijn op all inclusive.

Dit mag je van een all inclusive vakantie op Cyprus verwachten

Heb je een all inclusive vakantie op Cyprus geboekt? Dan is het goed om te weten dat de exacte invulling van het all inclusive pakket van hotel tot hotel kan verschillen.

Dit mag je minimaal verwachten:
– gratis ontbijt, inclusief drankjes
– gratis lunch, inclusief drankjes
– gratis diner, inclusief drankjes
– koffie, thee, water, frisdrank, bier en wijn overdag en ’s avonds

De maaltijden vinden meestal in de vorm van een buffet plaats.

Wat veel all inclusive hotels ook bieden:
– gratis andere alcoholische drankjes en cocktails
– snacks overdag
– entertainment, overdag en/of ’s avonds

Bij een standaard all inclusive pakket horen meestal de goedkopere merken drank. Voor de zogenaamde premium dranken moet meestal bijbetaald worden of een premium-pakket afgesloten worden.

Top of the notch: ultra all inclusive

Sommige all inclusive resorts gaan nog een stap verder om het hun gasten naar de zin te maken. Dan heb je het meestal over een ultra all inclusive vakantie. Dit product wordt vooral ingezet bij de betere hotels. Het moet de vakantiebeleving naar een ander niveau tillen.

Dit kan de inhoud zijn van je ultra all inclusive vakantie:
– In plaats van buffetmaaltijden genieten van a la carte-restaurants, zodat je een betere culinaire beleving hebt.
– Een grotere keuze uit drankjes, genieten van betere wijnen en mixdrankjes die op basis van premiummerken bereid worden.
– Vaak worden er betere kamers gebruikt voor de ultra all inclusive gasten.
– Een minibar op je kamer waar je gratis drankjes uit kunt halen.
– Roomservice, in sommige gevallen zelfs 24 uur per dag.
– Een butlerservice, waar naast roomservice ook het regelen van vervoer en uitjes onder valt.

Adults only

Een vakantie zonder kinderen? Voor de een droom, voor de ander een nachtmerrie. Voor volwassenen die zonder jonge kinderen of tieners op vakantie (willen) gaan, is een vakantie in een adults only resort vaak een geliefde keuze. Geen last van je eigen kinderen, maar zeker niet van andermans kroost, moet bijdragen aan een onbezorgde en ontspannen vakantie. De leeftijdsgrens die gehanteerd wordt is variabel: strikt genomen zou ‘adults only’ moeten betekenen dat je 18+ moet zijn om in het hotel te verblijven. Er zijn adults only hotels die andere leeftijdsgrenzen hanteren.

Gezinsvriendelijke all inclusive hotels

Ga je met kinderen op vakantie? Dan hebben gezinsvriendelijke hotels vaak de voorkeur, vooral als deze op basis van all inclusive aangeboden worden. Kindvriendelijke all inclusive resorts onderscheiden zich op verschillende manieren van reguliere hotels. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders ook een goede vakantie. Dat is het gedachtegoed achter de hotels die zich op gezinnen richten.

Vermaak speelt een belangrijke rol bij de gezinsvriendelijke all inclusive hotels op Cyprus. Denk aan meer, grotere en betere zwembaden, waarvan er in ieder geval één bad als kinderbad ingericht is. Overdag is er van alles te doen voor de kinderen. Dat kan in de vorm van entertainment zijn, een miniclub of een speeltuin binnen het resort. Bij het buffet wordt er rekening gehouden met de voorkeuren van kinderen. Soms is er zelfs een speciaal kinderbuffet. Tot slot kun je in gezinsvriendelijke all inclusive resorts vaak kiezen voor een familiekamer of een ander soort accommodatie dat geschikt is om een gezin met kinderen in te laten overnachten.

Meer all inclusive op Cyprus

Louis Ledra Beach

beste all inclusive hotels

Genieten van een all inclusive vakantie op Cyprus? Dit zijn de beste en populairste all inclusive hotels op Cyprus!

bekijk de top 5