Sluiten

Auto huren op Cyprus

Auto huren op Cyprus

Een huurauto geeft je de ultieme vrijheid wat betreft het vervoer op Cyprus. Met een auto kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt je huurauto gebruiken voor het transport tussen de luchthaven en je accommodatie, om tijdens je vakantie voor je vervoer in de directe omgeving te zorgen en om leuke uitstapjes te maken naar bezienswaardigheden, stranden en leuke plaatsen op Cyprus. Een huurauto is verder natuurlijk essentieel als je een rondreis door Cyprus wilt gaan maken. Dat kan eventueel ook georganiseerd of met een ander vervoermiddel, zoals de bus of en motor. In de praktijk wordt het grootste deel van de Cyprus rondreizen met een auto uitgevoerd.

Fly + drive

Een zogenaamde fly & drive is een populaire vorm van een vakantie op Cyprus vieren, waarbij de auto een belangrijk onderdeel van het pakket is. Een fly & drive bestaat er in twee soorten.

Het meeste vrijheid biedt een fly & drive waarbij de vlucht, de huurauto en eventueel de eerste overnachting inbegrepen zijn. Voor de rest van de reisduur bepaal je zelf je route, de overnachtingsplekken en de tijd dat je op een bepaalde plek verblijft. Je zorgt dat je op tijd terug bent om de huurauto in te leveren en op de terugvlucht mee te reizen.

In het geval van Cyprus worden er vooral fly & drives aangeboden waarbij de vlucht, de huurauto en de accommodaties inbegrepen zijn. De route is dan door de reisorganisatie grotendeels uitgestippeld. Je hebt nog wel de vrijheid van hoe je de dagen verder invult. Sommige touroperators geven je daar tips voor of verzorgen zelfs een compleet reisschema.

Zelf een auto huren

Je kunt natuurlijk ook zelf een auto huren op Cyprus. Sterker nog: dat is wat de meesten doen. Het geeft je meer vrijheid. Je bepaalt immers zelf over welke periode je en auto huurt, welke type auto je huurt en onder welke voorwaarden je een auto wilt huren. Zo kan je de huurprijs drukken door een minder uitgebreide verzekering bij de huurauto af te sluiten, of door een hoger eigen risico te nemen.

Andersom kan ook: je kunt ervoor kiezen om een auto te huren waarbij je volledig all-risk verzekerd bent, geen eigen risico hebt en zaken als een tweede bestuurder inbegrepen zijn in het huurcontract. Alles kan als je op eigen houtje een auto op Cyprus huurt.

Vergelijk autohuurprijzen op Cyprus

Vooraf regelen of ter plaatse huren?

Als je voor je hele vakantie of een langere periode binnen je vakantie een auto op Cyprus wilt huren, dan is het raadzaam om deze vooraf te regelen. Dan weet je zeker dat je een auto hebt, kun je goed vooraf de prijzen en voorwaarden vergelijken en bespaar je jezelf tijd als je eenmaal op Cyprus bent. Als je slechts voor een dag (of twee) een auto wilt huren, dan kan het handiger zijn om dat ter plaatse te doen. Je bent dan wel afhankelijk van het aanbod op dat moment. Aan de andere kant ben je zo wel flexibel in het moment dat je een auto huurt.

Goedkoop een auto huren

Goedkoop een auto huren

Tijdens je speurtocht naar een huurauto zul je mogelijk flinke prijsverschillen zien. Die verschillen kunnen voortkomen uit marktwerking, de marges waar een verhuurder op calculeert of wat je krijgt voor je geld. Net als bij andere spullen en diensten geldt ook bij huurauto’s vaak dat goedkoop duurkoop kan zijn. Je kunt bijvoorbeeld geld besparen op je verzekering. Een mindere dekking, een hoger eigen risico of helemaal geen verzekering behalve de verplichte W.A.-verzekering kunnen de kosten drukken. Soms is een verhuurder goedkoper omdat je een oudere auto meekrijgt of ze de concurrentie zo zwaar is dat ze met een kleinere winstmarge moeten werken.

Let in ieder geval goed op wat je huurt, wat je daadwerkelijk betaalt en wat de kleine lettertjes zijn. Zo proberen sommige verhuurders de prijs flink op te drijven door je verplicht een volle tank brandstof tegen woekerprijzen af te laten nemen.

Zorgeloos een auto huren

Wil je een auto huren zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je voldoende verzekerd bent of dat je te maken krijgt met een hoog eigen risico of verborgen kosten? Huur je auto dan bij via een betrouwbare partij die gespecialiseerd is in autoverhuur zonder zorgen. Want een beter manier om het te omschrijven, hebben we niet. Autoverhuurder Sunny Cars is al jarenlang gespecialiseerd in het aanbieden van huurauto’s waarbij je je niet druk hoeft te maken over de verzekering, kleine lettertjes in de huurovereenkomst of een buitensporig hoog eigen risico. Je mag altijd een onbeperkt aantal kilometers rijden als je een auto via Sunny Cars huurt.

Sunny Cars is geen autoverhuurder, maar een groot bedrijf dat samenwerkt met tal van autoverhuurders wereldwijd. Op Cyprus werkt Sunny Cars samen met een paar gerenommeerde autoverhuurbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen die Sunny Cars aan de samenwerkende partners stelt. De verhuurvoorwaarden en tarieven zijn duidelijk en doorzichtig. Geen addertjes onder het gras, dus.

Bekijk de huurauto's van Sunny Cars op Cyprus

Voorwaarden om een auto op Cyprus te kunnen huren

Wat heb je nodig om een auto te huren op Cyprus? In ieder geval een geldig rijbewijs. De meeste verhuurders stellen de eis dat de bestuurder minimaal één jaar in het bezit moet zijn van het B-rijbewijs. Bij jongere bestuurders kan men een rijervaring van tenminste 2 of 3 jaar vragen. Een Nederlands (of Belgisch) rijbewijs is voldoende. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig.

Verder moet je je kunnen identificeren. Dat kan door middel van een geldig paspoort of een geldige Europese ID-kaart. Tot slot zul je bij de meeste verhuurders een creditcard nodig hebben om borg te kunnen staan.

Minimale leeftijd om een auto op Cyprus te huren

De meeste verhuurders hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar voor het huren en besturen van hun huurauto’s. Vaak kun je als jongere bestuurder tegen extra betaling toch een auto op Cyprus huren. Door het betalen van een leeftijdstoeslag kun je vaak al vanaf 21 of 23 jaar een auto huren. Bij Sunny Cars noemen ze dit de Jonge Bestuurder Service. Deze mogelijkheid bestaat vaak alleen voor de goedkopere autocategorieën. Een cabriolet, grote auto of duurder model huren is voor jongeren over het algemeen niet mogelijk.

Met je huurauto naar Noord-Cyprus rijden

Wil je met je in de Republiek Cyprus gehuurde auto naar Noord-Cyprus rijden? Let dan goed op de voorwaarden van de verhuurder. Die staan het meestal niet toe om naar het bezette noordelijke deel van Cyprus te rijden met de huurauto. Hierdoor vervalt je verzekering op het moment dat je toch Turks Cyprus binnenrijdt.

Als je een auto huurt in Cyprus is het dus vaak niet toegestaan om met de huurauto de grens over te steken. En toch zijn er mensen die het doen. Die lossen dat op door bij de grens een kortlopende specifieke verzekering voor Noord-Cyprus af te sluiten. Hoe betrouwbaar dat is en wat er gebeurt als je betrokken bent bij een ongeluk of als de auto gerepatrieerd moet worden, dat weten wij niet.