Sluiten

Limassol

Limassol

De plaats Limassol (Lemesos) is de meest complete stad op Cyprus. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een vakantie op Cyprus compleet te maken. Er is een groot aantal accommodaties in diverse prijsklassen en op heel verschillende locaties. Geen andere plaats op Cyprus heeft zo’n verscheidenheid aan restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het aangename klimaat van Limassol zorgt ervoor dat het hier de hele zomer lang prima vertoeven is. De beste reistijd voor Limassol is van mei tot half oktober.

Limassol is naast een belangrijke plaats voor het toerisme ook de grootste haven van Cyprus en een belangrijke schakel tussen Europa en het Midden-Oosten. Opvallend is de hoeveelheid handelsbedrijven en banken in de stad. Zeker tijdens de wintermaanden worden veel hotelkamers bezet door zakenlui die op Cyprus zaken komen doen. Dat is ook te merken aan de relatief grote hoeveelheid stripclubs en nachtclubs in de stad, waar je vooral vrouwen uit de voormalige Sovjet-Unie aantreft. Als man kun je ’s avonds bijna niet alleen op straat lopen zonder aangesproken te worden door taxichauffeurs die je naar een “goede” club willen brengen. Dat doen ze zelfs helemaal gratis, want van de clubeigenaars krijgen ze commissie betaald.

Indeling Limassol

Limassol

De stad Limassol ligt langs ongeveer 15 kilometer kustlijn. De nieuwe haven is het westelijkste punt van de stad, daarna begint bij de oude haven het centrum van de stad en waar de langs de kust gelegen straat “Oktovriou 28” overgaat in “Vasileos Georgiou 1” begint het toeristische gedeelte van de stad dat eindigt bij het in het oosten gelegen Amathus Beach. Ongeveer 1,5 kilometer oostwaarts heb je nog een klein groepje hotels, waaronder de prestigieuze Le Meridien en St. Raphael resorts, omringd door een paar restaurants, bars en winkels.

Levendig uitgaansleven

Levendig uitgaansleven

Wie van uitgaan houdt, weet dat Limassol uitermate geschikt is om lekker te gaan stappen. In de buurt van het vijfsterren Apollonia Beach hotel en het even luxe L’Onda Beach hotel vind je een aantal discotheken en een barstraat. Zaken openen en sluiten hier, maar dit gebied blijft wel zijn functie als uitgaanscentrum behouden. In deze omgeving tref je vooral toeristen en dan met name Engelsen aan in het uitgaansleven.

Cyprioten zijn meer te vinden op de terrasjes in de omgeving van de Kanika hotels in het centrum van de stad zelf.

Ideale ligging

Vanuit Limassol rijd je in maximaal een uur naar Ayia Napa en Larnaca in het oosten, Nicossia en het Troödosgebergte in het binnenland en Paphos in het westen. De reistijd tot de luchthavens van Larnaca en Paphos bedraagt ook slechts zo’n 30 tot 50 minuten. Daarmee is Limassol een perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

Onze favoriete hotels

Wij hebben in zo’n tien verschillende hotels in Limassol geslapen en hebben eigenlijk 4 favorieten:
1) Mediterranean Beach: goede prijs-kwaliteitverhouding en een mooi zwembad
2) Four Seasons: al jarenlang één van de beste hotels in Limassol
3) Royal Apollonia: vijfsterrenoase in het levendige toeristencentrum van Limassol
4) GrandResort by Leonardo Hotels: heerlijke ruime kamers en van hieruit kun je zo de snelweg op

Stranden

Strand van Limassol

Het aanbod van stranden in Limassol hangt helemaal van je locatie af. Niet overal langs de kust is er strand en de stranden die er wel zijn, zijn vaak niet zo mooi als bijvoorbeeld in Ayia Napa. Op veel plekken bestaat het strand ook alleen maar uit kiezels en stenen in plaats van heerlijk zacht zand. Er zijn in en rond Limassol gelukkig ook een paar stranden die wel de moeite van het bezoeken waard zijn.

Een voorbeeld is Lady’s Mile dat gelegen is in het westelijke deel van Limassol. Dit is een 8 km lange strook met voornamelijk ongerepte zandstranden met ondiep water en de nodige faciliteiten, geschikt voor gezinnen.

Dasoudi Beach is een van de populairste openbare stranden in Limassol. Het is er altijd druk met inwoners en toeristen en het heeft brede en lange stranden in het centrum van Limassol. Het heeft een parkeerplaats en de lokale bevolking brengt hier in het weekend vaak kampeerstoelen, tafels, barbecues en koelboxen naartoe. Het zorgt voor een gezellige sfeer. Het zand is zacht en het water is helder bij Dasoudi. Het is ook ondiep, dus het is een geweldige plek voor gezinnen of mensen die graag luieren in de zee.

Net ten oosten van Limassol zelf ligt St Raphael Marina, dat twee van de beste stranden bij Limassol splitst. Als je de jachthaven nadert, zie je rechts Malindi Beach en links St Raphael Beach. Waar ga je het beste naartoe? St Raphael ligt bij een hotel met dezelfde naam en kan dus druk worden met gasten. Daarom zouden wij de voorkeur geven aan het strand van Malindi omdat het er vaak minder druk is. Malindi Beach is een lang strand met een ongelooflijk uitzicht over de skyline van Limassol. Het zand is hier fijn en zacht en het water is kalm en ondiep. Het is het beste strand in Limassol voor gezinnen, omdat het water minstens 50 meter ondiep is. Kinderen kunnen hier heerlijk spetteren en gezinnen kunnen spelletjes spelen in het warme, kalme water.

TIP

top 10 bezienswaardigheden van Limassol

De site top10bezienswaardigheden.nl publiceert de beste bezienswaardigheden, attracties en hotspots van een groot aantal steden, eilanden, streken, provincies en landen wereldwijd. Ook voor Limassol hebben ze een lijstje gemaakt. De top 10 bezienswaardigheden van Limassol is een heuse aanrader om te zien wat je echt niet mag missen in Limassol.

top 10 bezienswaardigheden van Limassol