Sluiten

Pissouri

Pissouri

Tussen Limassol en Paphos ligt het dorp Pissouri. Het plaatsje bestaat uit verschillende delen. Het lager gelegen deel rondom doorgaande weg B6 is vrij fantasieloos. Hier kom je om te tanken, om boodschappen te doen bij de grotere supermarkt die zich hier bevindt of om te eten in een van de restaurants die hier langs de weg staan. Ideaal voor wie een tussenstop wil maken. Wil je het echte Pissouri zien, dan moet je de weg Makedonias in slaan. Je rijdt dan een klein stukje naar boven. Na een paar honderd meter heb je het leukere deel van het dorp aan je rechterhand. Pissouri Square is het kloppend hart van het dorp. Daar worden geregeld folkloristische avonden gehouden met lekker traditioneel eten, muziek, zang en dans. Een echte aanrader!

Dankzij de iets hogere ligging heb je van hieruit een fantastisch uitzicht op de omgeving. Sla dit zeker niet over als je in Pissouri bent.

Toerisme in Pissouri

De doorsnee Pissouri-toerist is een persoon die interesse heeft in de lokale cultuur, niet in de drukte wil zitten, maar ook niet te ver wil rijden om naar een mooi strand te gaan. Veel accommodaties in Pissouri zijn kleinschalig. Denk aan vakantiewoningen, appartementen en een handvol hotels waarbij de persoonlijke aandacht centraal staat. Wie in een groter hotel wil overnachten, die kan dat prima doen in het Columbia Beach Resort. Dit heerlijk vijfsterrenhotel ligt recht aan het strand van Pissouri.

Pissouri Bay

Pissouri Bay

Het strand van Pissouri ligt aan Pissouri Bay. Zo wordt het deel van het dorp genoemd dat aan de kust ligt. Pissouri Bay is een plek die niet bij de massa bekend is, maar wat stiekemweg misschien wel een van de leukste strandbestemmingen van Cyprus. Hier vind je de heerlijke rust die je misschien zoekt op een strand, zonder dat je je eenzaam zult voelen. Het kiezelstrand is fantastisch gelegen.

In westelijk richting kijk je naar een aantal kliffen. Als je vooruit kijkt en de zon schijnt op het water, dan zie je een felblauwe kleur die bijna niet op foto vast te leggen is. Wat een idyllisch plekje is dit. Het mooie van alles, is dat er een aantal goede restaurants rond het strand te vinden zijn. Die combinatie van een fantastisch strand en de Cypriotische gastronomie, maken van Pissouri Bay een topbestemming op Cyprus.

Voorzieningen

Bij het strand kun je naar het toilet, je kunt je douchen en er is een strandwacht aanwezig die over het badend publiek waakt. Tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van strandbedden en parasols. Wat houd je nog tegen om hier een heerlijke stranddag te beleven? Voor wie graag wat beweegt in of op het water, kun je hier aan allerlei watersporten doen. Kom je met de huurauto naar Pissouri Bay? Die kun je gratis op de openbare parking bij het strand parkeren.