Sluiten

Temperaturen op Cyprus

Temperaturen op Cyprus

Het warmere subtropische klimaat van Cyprus zorgt ervoor dat het een groot deel van het jaar warm tot zeer warm is in Cyprus. In de hoger gelegen delen, zoals in het Troödosgebergte, kunnen de temperaturen wat lager liggen. In de winter kan het daar zelfs vriezen. Dat is iets waar je op de stranden van Cyprus geen rekening mee hoeft te houden. Maar wat is nou de temperatuur op Cyprus? Hoe warm kan het tijdens de zomermaanden worden en hoe mild zijn de temperaturen in Cyprus op het moment dat het winter is en je een wintervakantie wilt gaan vieren? Wij geven je op basis van de weermetingen en de klimaatgegevens van Cyprus een redelijk accurate schatting van welke temperaturen je in welke maand van het jaar mag verwachten in Cyprus.

Temperatuur op Cyprus in januari

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in januari 12 tot 16 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in januari 4 tot 8 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes is het een paar graden koeler. Boven de 1000 meter hoogte is vorst in januari niet ongebruikelijk.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in januari rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 16 tot 19 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in februari

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in februari 12 tot 17 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in februari 4 tot 8 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes is het een paar graden koeler. Boven de 1000 meter hoogte is vorst in februari niet ongebruikelijk.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in februari rond maart gemeten wordt, is ongeveer 15 tot 18 graden Celsius

Temperatuur op Cyprus in maart

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in maart 14 tot 20 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in maart 5 tot 10 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes is het een paar graden koeler. Boven de 1500 meter hoogte is vorst in maart niet ongebruikelijk.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in maart rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 15 tot 18 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in april

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in april 16 tot 23 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in april 8 tot 14 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes is het een paar graden koeler. Boven de 1500 meter bestaat er in april kans op nachtvorst.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in april rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 16 tot 20 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in mei

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in mei 22 tot 28 graden. Het wordt overdag geregeld warmer dan 30 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in mei 12 tot 18 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes is het een paar graden koeler.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in mei rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 18 tot 22 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in juni

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in juni 26 tot 32 graden. Het wordt overdag geregeld warmer dan 30 graden en landinwaarts kan het 35 graden of warmer worden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in juni 16 tot 22 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes kan het een paar graden koeler zijn.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in juni rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 22 tot 26 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in juli

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in juli 30 tot 35 graden. Het wordt overdag vaak warmer dan 30 graden en geregeld schiet de thermometer boven de 35 graden uit. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in juli 18 tot 25 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes kan het in juli iets koeler zijn.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in juli rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 24 tot 28 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in augustus

Augustus is op Cyprus meestal de warmste maand van het jaar. De zon laat de temperaturen flink oplopen. In combinatie met een hogere luchtvochtigheid en weinig wind kan de gevoelstemperatuur flink oplopen en kan het benauwd aanvoelen. De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in augustus 30 tot 37 graden. Het wordt overdag vaak warmer dan 30 graden en geregeld schiet de thermometer boven de 35 graden uit. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in augustus 18 tot 25 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes kan het in augustus iets koeler zijn.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in augustus rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 26 tot 29 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in september

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in september 28 tot 33 graden. Het wordt overdag vaak warmer dan 30 graden en geregeld schiet de thermometer boven de 35 graden uit. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in september 16 tot 22 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes kan het in september enkele graden koeler zijn.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in september rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 26 tot 28 graden Celsius. In de tweede helft van september begint de temperatuur van het zeewater langzaamaan te dalen.

Temperatuur op Cyprus in oktober

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in oktober 23 tot 29 graden. Het wordt overdag geregeld warmer dan 30 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in oktober 13 tot 18 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes kan het een paar graden koeler zijn.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in oktober rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 22 tot 26 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in november

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in november 18 tot 24 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in november 9 tot 14 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes kan het een paar graden koeler zijn.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in november rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 20 tot 24 graden Celsius.

Temperatuur op Cyprus in december

De gemiddelde maximumtemperatuur op Cyprus is in december 14 tot 18 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur op Cyprus is in december 6 tot 10 graden. Het exacte gemiddelde is afhankelijk van de plaats op Cyprus. Op hogere hoogtes kan het een paar graden koeler zijn.

De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee zoals die in december rond Cyprus gemeten wordt, is ongeveer 17 tot 21 graden Celsius.