Sluiten

Vliegen naar Cyprus

Je vakantie naar Cyprus begint in het vliegtuig. Op een enkele uitzondering na, reist iedereen met het vliegtuig naar Cyprus. In theorie zou je met de auto en vervolgens met de veerboot naar Cyprus kunnen reizen. In de praktijk is dat een dure en tijdrovende optie die vrijwel niemand gebruikt. En waarom zou je? Met een vliegduur van ruim 4 uur is vliegen naar Cyprus veruit de beste optie. De vliegticketprijzen voor vluchten naar Cyprus zijn – mits op tijd geboekt – alleszins redelijk.

Twee luchthavens

Luchthaven Larnaca

De Republiek Cyprus heeft twee luchthavens: Larnaca International Airport (LCA) en Paphos International Airport (PFO). Ongeveer 75% van alle passagiers landen op het internationale vliegveld van Larnaca. Ongeveer een kwart van de reizigers arriveert op het vliegveld van Paphos.

Wie in het centrale of oostelijke deel van Cyprus verblijft, die vliegt het beste op Larnaca. Het gaat dan om reizigers die een vakantie vieren in Ayia Napa, Protaras, Limassol, Larnaca of Nicosia. Paphos is de meest geschikte aanvliegluchthaven voor vakanties naar bestemmingen zoals Paphos, Polis en Pissouri.

Vliegtickets

De prijzen voor vliegtickets naar Cyprus starten iets onder de 200 euro. De gemiddelde prijs die voor een vliegticket naar Cyprus ligt rond de 300 tot 400 euro. De exacte prijs is afhankelijk van je reisdata, de route en het moment van boeken. Hoe later je boekt, des te duurder de vliegtickets naar Cyprus meestal worden. Als je een goedkoop vliegticket naar Cyprus wilt boeken, dan is op tijd boeken het advies.

Met Transavia naar Cyprus vliegen

Met Transavia naar Cyprus vliegen

Transavia onderhoudt al jarenlang vluchten tussen Nederland en Cyprus. Vanuit Amsterdam Airport Schiphol wordt er naar Larnaca en Paphos gevlogen. Transavia vluchten kunnen onderdeel zijn van een pakketreis naar Cyprus. Via de website Transavia.nl kun je losse vliegtickets naar Cyprus boeken.

BEKIJK VLIEGTICKETS VAN TRANSAVIA NAAR CYPRUS

Met TUI fly naar Cyprus vliegen

TUI fly is de luchtvaarttak van TUI. Deze reisorganisatie biedt pakketreizen aan naar Cyprus. Deze vakanties kunnen uitgevoerd worden in combinatie met vluchten van Transavia of met eigen vluchten. Vanuit Nederland werkt TUI vooral met Transavia samen. Vanaf Brussel kun je met TUI fly naar zowel Larnaca als Paphos vliegen. Deze vluchten zijn ook als losse vliegtickets te boeken via TUIfly.be.

BEKIJK VLUCHTMOGELIJKHEDEN MET TUI

Met EasyJet naar Cyprus vliegen

Low cost airline EasyJet vliegt vanaf het najaar van 2024 twee keer per week vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar het internationale vliegveld van Larnaca. De vluchten worden uitgevoerd met de Airbus A320(neo)-familie. EasyJet zal zowel in het zomerseizoen als in de wintermaanden naar Cyprus vliegen.

BEKIJK VLUCHTMOGELIJKHEDEN MET EASYJET

Met Cyprus Airways naar Cyprus vliegen

Vroeger kon je met Cyprus Airways naar Cyprus vliegen. Dat stopte toen deze nationale luchtvaartmaatschappij van Cyprus in januari 2015 failliet ging. In 2016 maakte het bedrijf een doorstart en weRden de vluchten hervat. De route Amsterdam-Larnaca werd niet opnieuw opgepakt, waardoor je tegenwoordig niet met Cyprus Airways vanuit Nederland naar Cyprus kunt vliegen.

Met een overstap naar Cyprus vliegen

Op het moment dat de rechtstreekse vliegtickets naar Cyprus te duur zijn of helemaal niet beschikbaar zijn op de dagen dat je wilt of moet vliegen, is het vliegen met een overstap een optie. Natuurlijk kleven er nadelen aan het vliegen met een overstap of tussenstop, zoals de extra reistijd en de toenemende kans dat je koffer niet op tijd of helemaal niet arriveert. De extra opties om te kunnen vliegen en de eventuele besparingen (soms betaal je honderden euro’s per persoon minde) mag je als voordelen zien van een vliegticket met overstap.

Vanuit Duitsland naar Cyprus vliegen

Omdat de schoolvakanties in Duitsland anders lopen en het aanbod over het algemeen groter is kan het zeker interessant zijn om eens te kijken naar vliegtickets of complete vakanties met vertrek vanaf een Duits vliegveld in de grensstreek. De combinatie van reistijd + parkeerkosten valt ook steeds vaker uit in het voordeel van de Duitse luchthavens. Vooral Düsseldorf Airport is in trek als vertrekluchthaven net over de grens.

Over vliegen naar Cyprus

Vliegduur naar en van Cyprus

Vliegduur

Hoe lang duurt het om naar Cyprus te vliegen of terug naar Nederland te vliegen? Wij leggen het uit!

Lees verder
Inchecken op Larnaca International Airport

Vliegen vanaf Larnaca International Airport

Zo zit het met het inchecken, de controles en vliegen vanaf Larnaca Airport.

Lees verder