Sluiten

Larnaca

Larnaca

De plaats Larnaca (ook wel geschreven als Larnaka) is de derde stad van de Republiek Cyprus. De meeste toeristen komen op de nabijgelegen luchthaven het land binnen. De strandpromenade van Larnaca is de grote trekpleister van de stad. Hier vind je de terrasjes van restaurants, bars en fastfoodketens. Als je hier een hotelkamer of appartement met zeezicht hebt geniet je van een geweldig uitzicht over de promenade en het redelijk brede zandstrand van Larnaca.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Agia Napa is deze plaats niet opgezet voor toeristen, maar is het een stad met een historie die bijna 3000 jaar terug gaat. Voorheen heette de stad Kition en Citium en heeft het meerdere bezetters gekend. Thans is de stad naast een redelijk belangrijke toeristische plaats ook de tweede haven van Cyprus en woonplaats voor velen die Noord-Cyprus ontvlucht zijn.

Strand van Larnaca

Strand van Larnaca

Het strand van Larnaca is een zandstrand met donkergeel zand en loopt geleidelijk af in zee. Op het strand zijn volop mogelijkheden om strandbedjes en parasols te huren. Als je van buiten Larnaca komt en hier naar het strand wil gaan moet zeker in het hoogseizoen er rekening mee houden dat het niet gemakkelijk is om parkeerplek te vinden. Er zijn redelijk wat plaatsen waar wel geparkeerd kan worden, maar het niet mag. In hoeverre dat tot boetes leidt, heb ik zelf gelukkig niet ervaren.

Top

2 aanbieders van vakanties in Larnaca

  1. Larnaca vakanties bij Sunweb
  2. Larnaca vakanties bij TUI

Vakantie in Larnaca

Vakantie in Larnaca

Of Larnaca een aanrader is voor een vakantie is afhankelijk van de wensen van de toerist. Voor wie niet meer wil dan een leuk hotel met mooi uitzicht, het strand recht voor de deur en wat leuke terrasjes dan biedt Larnaca voldoende. Wie echter volop wil stappen kan beter naar Ayia Napa gaan terwijl Paphos wat romantischer is dan Larnaca.

Grote pluspunten van Larnaca vergeleken met die 2 plaatsen zijn de centrale ligging ten opzichte van bezienswaardigheden en de korte reistijd naar het vliegveld (5 tot 10 minuten).

Wat verder als positief aan Larnaca gezien wordt, is het feit dat deze stad minder toeristisch aanvoelt dan Limassol, Ayia Napa en Paphos. Het centrum is vrij compact en biedt eigenlijk alles wat je nodig kunt hebben tijdens je vakantie op Cyprus.

TIP

top 10 bezienswaardigheden van Larnaca

De site top10bezienswaardigheden.nl publiceert de beste bezienswaardigheden, attracties en hotspots van een groot aantal steden, eilanden, streken, provincies en landen wereldwijd. Ook voor Larnaca hebben ze een lijstje gemaakt. De top 10 bezienswaardigheden van Larnaca is een heuse aanrader om te zien wat je echt niet mag missen in Larnaca.

top 10 bezienswaardigheden van Larnaca