Sluiten

Uitgaan op Cyprus

Uitgaan op Cyprus

Cyprus heeft een bruisend nachtleven dat een toegevoegde waarde biedt aan een vakantie op Cyprus. Vooral de badplaats Ayia Napa staat bekend als een echte feestbestemmingen. Het uitgaansleven van Ayia Napa wordt vaak in één adem genoemd met het nachtleven op bestemmingen zoals Mykonos, Ibiza en Barcelona. Het aangename klimaat draagt zijn steentje bij aan de beleving van het nachtleven op Cyprus. Een deel van de feesten speelt zich in de openlucht af en de bekende uitgaansstraten zijn buiten bijna net zo levendig als binnen. Wij vertellen je graag alles over uitgaan op Cyprus.

Ayia Napa

Jongeren weten wel dat je voor het beste uitgaansleven op Cyprus naar Ayia Napa moet komen. De combinatie van goede clubs, gezellige bars en happy hours zorgt ervoor dat men vanuit heel Europa naar Ayia Napa komt om te feesten. Het uitgaansleven in Ayia Napa concentreert zich vooral rond Agias Mavris Street en The Square, in het hart van de stad. Maar als je het niet erg vindt om het centrum te verlaten, dan kun je de taxi naar Nissi Beach pakken. Hier vind je een paar bars aan het strand met een prachtig uitzicht over de zee. Om de hoek, aan de hoofdweg terug naar de stad, zijn een paar restaurants en cocktailbars voor als je zin hebt in een wat rustiger drankje.

De drukste tijd van het jaar in Ayia Napa is van half juni tot half augustus. Dit betekent dat het uitgaansleven in Ayia Napa piekt in deze periode. Grote evenementen met topacts, wereldwijde DJ’s en speciale gastoptredens vinden allemaal plaats tijdens deze acht tot negen weken.

Het zomerseizoen in Ayia Napa loopt eigenlijk van april tot oktober, dus als je buiten de piekuren komt, is er nog steeds genoeg te doen. De meeste bars en clubs gaan open in april of mei en de meeste sluiten pas in oktober. Het aantal grote acts is buiten het hoogseizoen wel aanzienlijk kleiner. Ook op straat oogt het minder levendig dan tijdens dedrukste weken.

minimumleeftijd 16 jaar

De wettelijke minimumleeftijd om toegang tot bars en clubs te krijgen is 16 jaar. Sommige clubs op Cyprus hanteren een hogere minimumleeftijd, bijvoorbeeld van 18 jaar. De regels rondom het alcohol schenken zijn op Cyprus bijzonder: er mogen geen alcoholische dranken geschonken worden aan personen onder de 18 jaar, maar je mag als zeventienjarige op Cyprus volgens de wet wel alcohol drinken.

Of er op Cyprus zwaar gecontroleerd wordt op het naleven van deze regels? Nee, meestal niet.

Limassol

Het uitgaansleven in Limassol is prima, maar je moet de juiste plekjes wel weten te vinden. Gelukkig kun je dankzij het internet gemakkelijk zien waar het op dit moment allemaal te doen is in Limassol. In het eerste decennium concentreerde het uitgaansleven in Limassol zich vooral in het toeristengebied, bijvoorbeeld rond het Apolonia Beach hotel. De populaire Rumours Bar is daar een goed voorbeeld van. Sommige vroeger clubs in de toeristenzone hebben hun deuren inmiddels voorgoed gesloten. The Basement is daar een goed voorbeeld van. Uitgaan in Limassol is nog steeds uitstekend, maar wat meer verspreid door de stad. Laat je informeren door de lokale mensen en via actuele sites op het gebied van uitgaan in Limassol.

Nicosia

De Cypriotische hoofdstad Nicosia is gezegend met de aanwezigheid van ongeveer tien goed lopende clubs. Vooral tijdens het weekeinde is het erg druk tijdens het uitgaansleven in Nicosia. De clubs beginnen rond middernacht vol te stromen waarna ze tot 3 uur ’s nachts doorgaan. Stappen in Nicosia is niet goedkoop, zeker niet als je van sterke drank houdt. In tegenstelling tot de toeristenplaatsen zie je hier ook veel lokaal publiek in de clubs. De omwalling rond de stad wordt in het zomerseizoen geregeld gebruikt voor concerten en festivals.

Paphos

In een toeristenplaats als Paphos kan een uitgaansscene natuurlijk niet ontbreken. Want op het moment dat de zon ondergaat en de badkleding omgeruild is voor uitgaanskleding, begint het uitgaansleven in Paphos op gang te komen. Vroeger op de avond speelt het uitgaansleven in Paphos zich vooral af in de bars, de loungebars en beach clubs. Later op de avond verplaatst het uitgaansleven in Paphos zich naar de verschillende clubs die je in deze bruisende badplaats aantreft.

We moeten wel eerlijk zeggen dat het vooral in de maanden juli en augustus uitstekend stappen is in Paphos. Tijdens de andere maanden moet je de juiste plekjes zien te vinden. Sommige bars en clubs kunnen buiten het hoogseizoen een uitgebluste indruk hebben.